Overleg:Kasteel Trips

Uit Genealogie Limburg Wiki
Versie door AJW (overleg | bijdragen) op 5 jun 2011 om 07:51
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Beste AJW, ik denk dat er binnen Genwiki LIMBURG terughoudend moet worden omgegaan met lemma's die maar zijdelings betrekking hebben op het onderwerp van deze site: genealogie in Limburg. Natuurlijk: genealogie kent geen grenzen, maar m.i. had hier kunnen worden volstaan met een noot of link (of een combinatie daarvan) op de plaats waar dat nodig is. De geïnteresseerde lezer weet de informatie dan toch te vinden. --Loe 4 jun 2011 20:11 (CEST)

Daar ben ik het in principe wel mee eens, echter:
1) Geilenkirchen en Kasteel Trips liggen echt in de grensstreek (in dit geval met de gemeente Onderbanken). Daarvoor is de categorie Periferie van Limburg in het leven geroepen, zie de aldaar gegeven omschrijving. Vergelijk ook Kasteel Obsinnich en Kasteel Wissen.
In de Gulikse tijd speelden deze grenzen trouwens veel minder sterk.
2) De familie Berghe von Trips speelt ook een rol in Zuid-Limburg, zie met name [1] (Adam van Berghe-Trips en volgenden), maar bijvoorbeeld ook op kasteel Limbricht, en in Midden-Limburg, op kasteel Hillenraad (Wolff-Metternich#Gravin Eugenie). Er zijn voorts familiebanden met Hoen van Cartils (van kasteel Cartils, zie [2]) en van Loë. Dit nog slechts als eerste indicatie. Ook over deze familie zou een klein artikel op Genwiki Limburg wat dat betreft niet misstaan.
-- AJW 5 jun 2011 08:52 (CEST)