Hoofdpagina

Uit Genealogie Limburg Wiki

Wiki.png

Nieuwe website

De website van genwiki limburg is nu helemaal vernieuwd en operationeel. Toen ik genwiki een jaar of 18 geleden begon kon ik niet vermoeden dat het zo'n vlucht zou nemen. Naast een groot aantal "informatieve" artikelen staan er op het moment ook meer dan 800 genealogieën op. Bijna allemaal betrekking hebbend op Nederlands Limburg. Heb je voorouders in Limburg? Ga dan vooral eens kijken!

En omdat de wiki van ons allen is, wil ik deze maand een "wedstrijdje" opzetten.

Wie in februari een eigen genealogie plaatst (inclusief originele bronverwijzingen) maakt kans op het jaar 2001 van Limburgs Tijdschrift voor Genealogie.

Bonuspunten krijg je wanneer de genealogie ook nog opgemaakt is volgens ons "template".

Welkom op de Limburgse Genealogie Wiki.

Genwiki Limburg heeft de ambitie om de online gids te worden voor stamboomonderzoek in de provincie Limburg. Daartoe kunnen we de hulp gebruiken van iedereen met kennis van de Limburgse geschiedenis, heemkunde of specifieke Limburgse families.
U kunt een eigen account aanmaken, en nieuwe artikelen toevoegen of bestaande artikelen verbeteren.
Kijk op de hulppagina voor praktische tips, en bekijk een paar bestaande pagina's als voorbeeld.
Voor overleg met andere deelnemers klik op de betreffende overlegpagina of meld U aan bij onze discussielijst.
U kunt ons ook helpen door op uw eigen website naar ons te linken.


   TNG800.png

De kwaliteit van artikelen op Genwiki

Wanneer u de artikelen die op Genwiki geplaatst zijn eens goed onder de loep zou nemen, zou het opvallen er artikelen op staan van ontluikend groen tot volledig rijp. Er staan artikelen op van beginnende genealogen, maar ook "semi professionele" artikelen. Uiteraard is dat een van de charmes van een Wiki, iedereen kan eraan meewerken. Echter, we zouden toch graag willen komen tot een soort van classificatie.

Daarom zijn we van "Boompjes" uit te gaan delen. Deze boompjes zullen in eerste instantie toegekend worden aan geplaatste genealogieën. Dat is een behoorlijke klus, en nog niet alle geplaatste artikelen zijn geclassificeerd.
Zie onder menu Genealogie voor meer informatie. Eugene Dubois (overleg) 27 jan 2024 15:21 (UTC)

Hoofdrubrieken

Genwiki Limburg bestaat op het moment uit de onderstaande hoofdrubrieken: