Anonieme gebruiker

Wijzigingen

Uit Genealogie Limburg Wiki
118 bytes toegevoegd ,  28 apr 2020 15:05
k
geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1: −
Het '''Limburgs Genealogisch Archief (LGA)''' was een stichting met als doel het verzamelen en beschikbaar stellen van materiaal ter vergemakkelijking van stamboomonderzoek en het stimuleren en verzorgen van publicaties, zowel van onderzoeksresultaten als van hulpmiddelen. Bovendien trad zij op als beheerder van het Genealogisch Registratie- en Informatie Systeem (GRIS). Zij was voortgekomen uit de Sectie Genealogie van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en had daarvan een aantal taken overgenomen, zoals het beheer van het Informatiecentrum en vanaf circa 1992 de uitgave van de series Leergeld, Limburgse Genealogieën en Maaslandse Geslachten. Op 1 januari 2008 fuseerde het LGA met de Stichting Geschiedkunde de Maaskentj (SGM) te Stein in de [http://www.lggi.nl/ Stichting Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum] (LGGI); in 2011 werd de SGM echter weer van het LGGI afgesplitst. In 2014 werd besloten het LGGI te fuseren met het Aezel project van het EHC-Sittard-Geleen (nu Erfgoedcentrum De Domijnen).
+
Het '''Limburgs Genealogisch Archief (LGA)''' was een stichting met als doel het verzamelen en beschikbaar stellen van materiaal ter vergemakkelijking van stamboomonderzoek en het stimuleren en verzorgen van publicaties, zowel van onderzoeksresultaten als van hulpmiddelen. Bovendien trad zij op als beheerder van het Genealogisch Registratie- en Informatie Systeem (GRIS). Zij was in 1991 voortgekomen uit de Sectie Genealogie van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en had daarvan een aantal taken overgenomen, zoals het beheer van het Informatiecentrum en vanaf circa 1992 de uitgave van de series Leergeld, Limburgse Genealogieën en Maaslandse Geslachten. Op 1 januari 2008 fuseerde het LGA met de Stichting Geschiedkunde de Maaskentj (SGM) te Stein in de [http://www.lggi.nl/ Stichting Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum] (LGGI); in 2011 werd de SGM echter weer van het LGGI afgesplitst. In 2014 werd besloten het LGGI te fuseren met het Aezel project van het EHC-Sittard-Geleen (nu Erfgoedcentrum De Domijnen).
      Regel 63: Regel 63:     
==Genealogische Databank Limburg==
 
==Genealogische Databank Limburg==
Met het GRIS-project worden genealogische bronnen en toegangen gedigitaliseerd. [http://www.gendawin.nl/griswin.htm GRIS] is het indexeringsprogramma. De ingevoerde basisgegevens waren tot 2012 te koop middels verschillende edities van de [http://www.gendalim.nl/ GenDaLim] cd-rom, en konden in uitgebreider versie worden geraadpleegd bij een aantal van de grotere archiefdiensten in Limburg die een [http://www.gendawin.nl/ GenDaWin] netwerk hadden. Sinds 2012 is een uitgebreide webversie te raadplegen op [http://www.allelimburgers.nl/ AlleLimburgers].
+
Met het GRIS-project worden genealogische bronnen en toegangen gedigitaliseerd. [http://www.gendawin.nl/griswin.htm GRIS] is het indexeringsprogramma. De ingevoerde basisgegevens waren tot 2012 te koop middels verschillende edities van de [http://www.gendalim.nl/ GenDaLim] cd-rom, en konden in uitgebreider versie worden geraadpleegd bij een aantal van de grotere archiefdiensten in Limburg die een [http://www.gendawin.nl/ GenDaWin] netwerk hadden. Sinds 2012 was een uitgebreide webversie te raadplegen op [http://www.allelimburgers.nl/ AlleLimburgers], sinds 2020 is deze databank geïntegreerd in het [https://aezel.eu/genealogie/zoeken-personen AEZEL Projek].
    
==Contactinformatie==
 
==Contactinformatie==
573

bewerkingen