Meijers

Uit Genealogie Limburg Wiki


Algemene informatie

Meijer wordt volgens Meertens omschreven als een beroepsnaam. De naam zou dan afkomen van meier : lat. maior: rentmeester, vertegenwoordiger van de heer bij het bestuur van een domein, pachter. Vergelijk maior > fra. maire, eng. mayor 'burgemeester'.
Volgens Meertens waren er bij de volkstelling in 1947 in totaal 3310 personen met de naam Meijers. Hiervan woonden er 1028 in Limburg.

Genealogie

Deze genealogie gaat over de Meijers uit Posterholt en omgeving. De stamboom van deze tak is te vinden op Stamboom Meijers(Wegens omstandigheden niet meer vrij toegankelijk). De eerste persoon in deze Meijers genealogie is Henricus Meijers, rond 1733 geboren en overleden op 01-05-1790 in Posterholt. De geboorteplaats is nog onbekend.
Henricus trouwde Ida Aufsfeld (Op het Veld) dochter van Gottfried Aufsfelt en Maria Werens. Ida is geboren in Waldfeucht.

Bronnen

De eerste opzet van deze genealogie is door Sjaak Meijers en Pie Meijers, oud gemeentesecretaris van de gemeente Posterholt, gemaakt in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Har Knoben en Fred Baltus hebben een en ander verder uitgewerkt. (Fred Baltus)