Overleg:Roderborg

Uit Genealogie Limburg Wiki
Versie door Ad Welschen (aka AJW) (overleg | bijdragen) op 6 sep 2012 om 11:23
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Beste Ad, de overbodige extra link naar Heppeneert heb ik weer verwijderd. Heppeneert is immers al gelinkt via de standaard interne link en iedereen die geïnteresseerd is in Heppeneert kan deze link volgen.
Op deze plaats verder ingaan op de legende van de kaartridder acht ik eveneens overbodig. Voor deze genealogische (!) wiki is deze legende verder van weinig waarde, hoe interessant het verhaal uit volkskundig oogpunt ook mag zijn. Genealogische en historische aanvullingen op dit lemma blijven uiteraard van harte welkom.
Je geeft overigens aan dat het kasteel er lag vanaf de 14e eeuw. Zijn er bronnen bekend waaruit blijkt dat er eerder geen huis lag? Jouw formulering wekt namelijk die indruk.--Loe (overleg) 5 sep 2012 16:45 (CEST)

ad 1) Niet alleen dient er naar Heppeneert te worden gelinkt, maar een meer complete weergave van de legende van de kaartridder is daar ook te vinden. Die is inderdaad een curiosum, zeker, maar waarom niet ook daarnaar verwijzen, als zij daar toch eenmaal te vinden is. Leuke volkskundige achtergrond, meer niet, maar dan toch ook maar ernaar verwijzen lijkt mij, conform de regel dat de secundaire vermeldingen waar mogelijk naar primaire behandelingen terugverwijzen. Ik geef daarom toch de voorkeur aan mijn oplossing, als je er geen bezwaar tegen hebt. Kwaad kan die in elk geval niet.
ad 2) Helaas, zulke bronnen ken ik niet. Het oudste mij bekende gegeven heb ik hier vermeld. -- Ad Welschen (aka AJW) (overleg) 6 sep 2012 12:33 (CEST)