Overleg:Landgoed Aalbeek

Uit Genealogie Limburg Wiki
Versie door Verbaesdonck (overleg | bijdragen) op 22 mei 2024 om 06:44 (→‎Introductie uitgebreid)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Introductie uitgebreid

Mijn idee was om algemene aspecten van dit landgoed samen te vatten en de hoofdmoot van het artikel zou dan de genealogie moeten zijn. En vervolgens zou ik personen als advocaat Wouter Limpens en andere bewoners (die figureren in diverse bijdragen van Harry Luijten) door willen verwijzen naar landgoed Aalbeek. Is dit een goed idee? Verbaesdonck 2 feb 2011 21:18 (CET) (Edwin Verheijen)

Het landgoed verdiende een uitgebreidere introductie. Dat heb ik bewust aangepast. Het komt wel vaker voor dat we een lemma over een kasteel mede gebruiken om over de bewoners te schrijven (maar niet omgekeerd: 'Bewoners van ...' is geen eigen categorie, kan het ook niet worden). In dit geval is het gedeelte 'Genealogie' ook niet zo erg ondergeschikt gemaakt, het vormt nog steeds het hoofdbestanddeel van dit hele lemma. -- AJW 3 feb 2011 12:43 (CET)
Akkoord. Ik haal de dubbelingen er wel even uit en zet alle bronnen onderaan, zoals dat gebruikelijk is. Verbaesdonck 3 feb 2011 19:52 (CET)


Edwin,

De genealogie Kerckherderen heb ik grondig herzien. Zal nu op diverse punten niet overeenstemmen met de in dit artikel opgenomen informatie. --Harry Luijten 20 mei 2024 14:20 (CEST)

Bedankt voor de tip en (opnieuw) de schat aan informatie. Ik heb de fouten gecorrigeerd en de lezer voor verdere informatie over de gezinnen Kerckherderen doorverwezen naar de genealogie over die familie. Verbaesdonck (overleg) 22 mei 2024 06:44 (UTC)