Overleg:Hertogdom Limburg

Uit Genealogie Limburg Wiki
Versie door AJW (overleg | bijdragen) op 10 dec 2008 om 17:07 (→‎Recycling)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Recycling

Wat voor zin heeft het om een artikel van Wikipedia [1] nog eens te recyclen voor Genwiki? Is het niet afdoende om eenvoudig naar de oorspronkelijke vindplaats te verwijzen? --Mart 2 apr 2008 00:25 (CEST)

In principe kan dat natuurlijk, maar de ervaring leert dat een artikel eerder gevonden wordt als het op meerdere plaatsen wordt aangetroffen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor artikelen die al of ook op de Duitse, Engelse of Afrikaanse Wiki worden aangetroffen. Bovendien past het uitstekend in de thematiek van GenWiki. Het is een service aan deze gebruikers, maar geeft bovendien een meer historisch-topografische richting aan, die tot uiting komt in de categorieen Stad en Land en Periferie van Limburg.-- AJW 2 apr 2008 09:33 (CEST)
Ik denk dat het soms goed is om iets initieel uit wikipedia over te nemen. Voor genealogen zullen er toch altijd weer andere zaken van belang zijn. Dat zijn de punten die we daarna dienen toe te voegen.--Eugene Dubois 2 apr 2008 15:40 (CEST)

Er is niets tegen het overnemen van gegevens uit andere bronnen, mits de herkomst duidelijk wordt vermeld. (Bronvermelding is het eerste gebod voor de genealoog.) Wat de inhoud van die citaten betreft vind ik dat die vooral over genealogische zaken zouden moeten gaan (Genwiki is geen Wikipedia), maar dat is wellicht een kwestie van smaak. Nog een praktische vraag: wat moet er gebeuren met de meegecopiëerde dode links en lege afbeeldingen?--Mart 2 apr 2008 18:12 (CEST)

Het artikel heeft nu al tot bewerking door een andere gebruiker geleid, wat anders niet het geval geweest zou zijn. En die bewerking leidt weer tot verdere bewerking, in ieder geval door mij. Overigens ben ik in feite zelf grotendeels de bron van het artikel, omdat ik het eerder in deze vorm voor Wiki had gemaakt.-- AJW 2 apr 2008 19:23 (CEST)

Kaart 1604

Eindelijk een mooie kaart, exclusief voor Genwiki. Zeer welkom. -- Ad AJW 10 dec 2008 18:07 (CET)