Anonieme gebruiker

Wijzigingen

Uit Genealogie Limburg Wiki
Regel 29: Regel 29:  
==Generatie III==
 
==Generatie III==
   −
IIIa.<br>
+
IIIa. '''Willem van Holthuysen''', overleden ca. 1465, trouwde met Gertruda [[van Haeften]], dochter van Otto van Haeften en Adelissa van Herwijnen. In 1424 door de hertog van Gelre beleend met huis Krickenbeck. Deurwaarder van hertog Arnold van Gelre. Deze stond in 1435 bij hem in het krijt wegens paarden die Van Holthuysen in dienst van de hertog had verloren. Een jaar later ontving hij de makelaardij van Venlo als beloning voor zijn diensten aan de hertog. In 1444 kocht hij van Margaretha van Kessel genaamd Wambach (Wambeke) de hof In gen Winckel bij [[Hinsbeck]]. Wordt in 1450 '''''neef''''' van Johan van Holthuysen en diens vrouw Elyzabeth genoemd. Kocht op 16 maart 1458 de hof ''Tghienen Broick'' te Beesel van Sybrecht [[van Kessel]], diens vrouw Margriet [[van Hompesch]] en hun zoon Johan van Kessel.
'''Willem van Holthuysen''', overl. ca. 1465. Tr. met Gertruda [[van Haeften]], dr. van Otto van Haeften en Adelissa van Herwijnen. In 1424 door de hertog van Gelre beleend met huis Krickenbeck. Deurwaarder van hertog Arnold van Gelre. Deze stond in 1435 bij hem in het krijt wegens paarden die Van Holthuysen in dienst van de hertog had verloren. Een jaar later ontving hij de makelaardij van Venlo als beloning voor zijn diensten aan de hertog. In 1444 kocht hij van Margaretha van Kessel genaamd Wambach (Wambeke) de hof In gen Winckel bij [[Hinsbeck]]. Wordt in 1450 '''''neef''''' van Johan van Holthuysen en diens vrouw Elyzabeth genoemd. Kocht op 16 maart 1458 de hof ''Tghienen Broick'' te Beesel van Sybrecht [[van Kessel]], diens vrouw Margriet [[van Hompesch]] en hun zoon Johan van Kessel.
        −
IIIb.<br>
+
IIIb. '''Reinier van Holthuysen''', overleden 1535. In 1466 na het overlijden van zijn broer Willem van Holthuysen beleend met de hof In gen Winckel bij Hinsbeck. Tr. 1) met Gebel van Holthuysen, dr. van Reinier Mertenszoon van Holthuysen, schepen te Venlo, en Gebel [[van Stalbergen]]. Reinier wordt vermeld in de Beeselse [[pondschatting]] van 1468. In 1471 ontving hij het drostambt van het Land van Krickenbeck. In 1490 kocht hij van de erfgenamen Van Eggenrade genaamd Tüsschenbroich hun aandeel in de hof Ten Broeck te Beesel. In 1503 schonk Reinier o.a. de tiende te Beesel aan het klooster Maria Weide te Venlo. Na het overlijden van Gebel hertrouwde Reinier met Johanna [[van Blitterswijck]], dr. van Dirk van Blitterswijck en Margriet van den Hamme. Namens haar werd hij in 1489 beleend met de hof ''To Heyden'' onder [[Ottersum]]. Reinier van Holthuysen en Janna van Blitterswick droegen in 1503 rechten en landerijen onder Beesel over aan het klooster Maria Weide te Venlo. Zijn kinderen sloten op 31 juli 1537 een akte van deling. Hierbij kwamen Altenkrickenbeck genaamd het Buerense Goed met een hoeve en molen te Leuth (D), de boerderij ''Ten Broeck'' onder Beesel, de Woeste Hoeff te Grefrath en de helft van de laten van Broekhuizenvorst en Swolgen in handen van Helwich van Holthuysen en Anna van Siegenhoven.
'''Reinier van Holthuysen''', overl. 1535. In 1466 na het overlijden van zijn broer Willem van Holthuysen beleend met de hof In gen Winckel bij Hinsbeck. Tr. 1) met Gebel van Holthuysen, dr. van Reinier Mertenszoon van Holthuysen, schepen te Venlo, en Gebel [[van Stalbergen]]. Reinier wordt vermeld in de Beeselse [[pondschatting]] van 1468. In 1471 ontving hij het drostambt van het Land van Krickenbeck. In 1490 kocht hij van de erfgenamen Van Eggenrade genaamd Tüsschenbroich hun aandeel in de hof Ten Broeck te Beesel. In 1503 schonk Reinier o.a. de tiende te Beesel aan het klooster Maria Weide te Venlo. Na het overlijden van Gebel hertrouwde Reinier met Johanna [[van Blitterswijck]], dr. van Dirk van Blitterswijck en Margriet van den Hamme. Namens haar werd hij in 1489 beleend met de hof ''To Heyden'' onder [[Ottersum]]. Reinier van Holthuysen en Janna van Blitterswick droegen in 1503 rechten en landerijen onder Beesel over aan het klooster Maria Weide te Venlo. Zijn kinderen sloten op 31 juli 1537 een akte van deling. Hierbij kwamen Altenkrickenbeck genaamd het Buerense Goed met een hoeve en molen te Leuth (D), de boerderij ''Ten Broeck'' onder Beesel, de Woeste Hoeff te Grefrath en de helft van de laten van Broekhuizenvorst en Swolgen in handen van Helwich van Holthuysen en Anna van Siegenhoven.
      
Uit het eerste huwelijk:
 
Uit het eerste huwelijk:
24.525

bewerkingen