Overleg gebruiker:Mart

Uit Genealogie Limburg Wiki
Versie door Mart (overleg | bijdragen) op 4 okt 2009 om 10:46 (afbeelding Land van Thorn, Horn en Kessenich)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Categorie: Geschiedenis van Limburg

Beste Mart,

Jouw nieuwe artikel Geschiedenis van Limburg sluit mooi aan bij de categorie Geschiedenis van Limburg die ik juist had opgezet. Doublures moeten uiteraard vermeden worden. Ik heb de door jou nieuw aangemaakte pagina daarom herleid tot en samengevoegd met de nieuwe categorie. Ik neem aan dat dat eigenlijk ook jouw bedoeling was. AJW 22 jun 2008 18:16 (CEST)

Nee, dat was niet mijn bedoeling. De "categorie"-pagina's zijn geen redactionele maar administratieve pagina's. De daarop voorkomende lijsten worden automatisch gegenereerd, waardoor bijvoorbeeld het lemma "Heerlijkheid Kessel" niet onder de K maar onder de H terechtkomt - waar het niet thuishoort. Daarnaast is het niet mogelijk op de categorie-pagina's opmerkingen aan de titels toe te voegen (zoals bijvoorbeeld "(Belgisch Limburg)"). Ten slotte kan men in een handmatig samengestelde lijst titels opnemen van nog ontbrekende maar niettemin gewenste artikelen. Mijn bedoeling was om een "Geschiedenis van Limburg"-pagina op te zetten naar analogie van de pagina Stad en Land (waar de verwijzing naar "Geschiedenis van Limburg" overigens vandaan kwam), die eveneens geheel met de hand is samengesteld (let op de "rode links"). Inderdaad, ook die doubleert met een categorie-pagina, en zou dus herleid en samengevoegd kunnen worden. --Mart 23 jun 2008 00:19 (CEST)
Via categoriën kunnen pagina's op een andere manier als lijst samengevoegd worden. Voorbeeld: Binnen stad en land worden allerlei dorpen gehuchten etc. genoemd. Nu zou men een aantal dorpen binnen de categorie Landen van Overmaas kunnen plaatsen.
Maar, eenzelfde dorp zou tevens in de categorie Gulpen geplaatst kunnen worden. Hierdoor zijn er diverse "invalshoeken" mogelijk voor eenzelfde artikel.--Eugene Dubois 23 jun 2008 10:40 (CEST)
Mee eens. De categorieën zijn een goed middel om verschillende doorsnedes te maken. Daarbij doet zich echter wel het door AJW gemelde probleem voor dat er overlap kan ontstaan tussen de inhoud van de "rubriek"-pagina en de bijbehorende "categorie"-pagina. Daar zou iets aan gedaan kunnen worden door het overhevelen van bijvoorbeeld de inhoud van de pagina Landen van Overmaas naar de (nog niet bestaande) pagina "categorie: Landen van Overmaas", maar dat lijkt me geen elegante oplossing. Mijn voorstel: laten we de "rubriek"-pagina's zoveel mogelijk gebruiken voor inhoud en overleg (zoals dat ook voor "Stad en Land" het geval is). De "categorie"-pagina's houden daarbij hun gewone functie: het indexeren van pagina's vanuit verschillende invalshoeken.
Zou ik je daarom mogen vragen de oorspronkelijke inhoud van de pagina "Geschiedenis van Limburg" weer te herstellen? Alvast mijn dank daarvoor! --Mart 23 jun 2008 13:26 (CEST)

Dit lijkt mij niet gewenst. Zie mijn reactie op Overleg:Geschiedenis van Limburg. AJW 23 jun 2008 15:03 (CEST)

Mede gezien de door AJW geuite bezwaren trek ik mijn verzoek in. We wachten de resultaten van de discussie in de Genwiki-groep wel af. --Mart 24 jun 2008 19:26 (CEST)

afbeelding Land van Thorn, Horn en Kessenich

Beste Mart, Gefeliciteerd met deze afbeelding! Graag zou ik deze toevoegen aan pagina's op Wikipedia. Zou u deze afbeelding dan misschien kunnen uploaden naar Commons? Ik ben ervan overtuigd dat het een waardevolle bijdrage is!

Beste Wimpi,
Het kaartje is een bewerking van een afbeelding uit het boek van R. de la Haye, zoals vermeld op de betreffende afbeeldingspagina. Overigens heb ik geen bezwaar tegen overname in Wikipedia.--Mart 1 okt 2009 23:14 (CEST)
Staat intussen op Wikimedia Commons--Mart 4 okt 2009 12:46 (CEST)