Overleg:Verheijen (Helden)

Uit Genealogie Limburg Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hallo JanH, dank voor de tip over Joanna Verheijen en Franciscus Broens in Roggel. Ene Wilhelmus Verheijden is er doopgetuige bij hun eerste kind in 1746. Dus daar is zeker een connectie te verwachten. Kan bijna niet anders of deze Wilhelmus en Joanna zijn broer en zus.

Wat betreft Mathia Wetemans of Mathias Wetemans: ik weet niet welke juist is. In de kopie van de akte staat duidelijk Mathia Wetemans (met één 't' en zonder 's'). In Gendalim zijn beide varianten opgenomen. Laten we met beide mogelijkheden rekening houden. Als je vervolgens denkt aan Mattias, zie je in Helden dat er inderdaad een tijdgenoot Mathias Wetemans leefde: hij trouwde in 1742 met Catharina Boomen. Ze krijgen veel kinderen, maar niet één keer treedt Wilhelmus Verheijen of Joanna Claes op als getuige. Dus als de gezochte huwelijksgetuige van Willem en Joanna al een mannelijke Matthias is, dan niet deze!

Interessant is ondertussen dat Matthia Wetemans met Petrus Verheijen, die trouwden in Nederweert, in Roggel één kind kregen in 1718. Gendalim zegt:

Doop Roggel 11-11-1718

  • Dopeling:Anna Verhijen
  • Vader van de dopeling: Petrus Verhijen
  • Moeder van de dopeling: Matthea wetmans
  • Doopgetuige: Anna Naebors
  • Doopgetuige: Leonardus Verhijen

Ik pluis momenteel alle connecties en getuigen in Roggel uit, want ik zou toch wel graag willen weten waar Wilhelmus vandaag komt (zonder in notariële archieven te moeten duiken). Verbaesdonck 11 aug 2011 20:37 (CEST) (Edwin Verheijen, overigens geen familie van Wilhelmus!)