Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Herongen

1.500 bytes toegevoegd, 20 sep 2012 16:47
k
geen bewerkingssamenvatting

'''Herongen''' (Nederlands: ''Herungen'') is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in de gemeente [[Straelen]] in het district Kleef. Zij ligt aan de autoweg E34 (Eindhoven-Duisburg). Op korte afstand liggen de steden [[Venlo]] en [[Kevelaer]] (D).

==Geschiedenis==

Herongen behoorde tot het [[Overkwartier van Gelre]] en dus tot de Zuidelijke Nederlanden. Tijdens de [[Spaanse Successieoorlog]] werd het gebied door Pruisen ingenomen, samen met de andere gemeenten die vanaf 1713 officieel [[Pruisisch Opper-Gelre]] vormden.

==Streektaal==
Linguïstisch hoort Herongen bij het gebied van het Zuid-Gelders (in de ruimste zin van het woord). Herongen ligt aan de taalkundige grenslijn [[Uerdinger linie]].

==Veiling Rhein-Maas==
Sinds 2010 zijn de veilingactiviteiten van FloraHolland in Venlo en die van Landgard in Lüllingen en Herongen samengebracht in Herongen, onder de nieuwe naam Veiling Rhein-Maas.

==Bijzonderheden==
*In het (kleine) centrum van Herongen ligt een leuk heuveltje dat voor recreatieve fietsers de moeite waard is.
*In de plaats ligt een deel van de niet meer in gebruik zijnde vliegbasis Venlo-Herongen ([[Fliegerhorst Venlo]]).

==Externe link==
*Straelen am Niederrhein - Ortschaft Herongen [http://www.straelen.de/C12570F1002C3C03/html/7CA1C70D2BF499F8C125711C004C52BE?opendocument&nid1=23532]
*Kaart Herongen [http://www.zoover.nl/duitsland/noordrijn-westfalen-nordrhein-westfalen/herongen/plattegrond]

[[Categorie: Periferie van Limburg]]
860
bewerkingen

Navigatiemenu