Overleg:Welschen, Georg Hieronymus

Uit Genealogie Limburg Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beste Ad,

Een aardig artikel, maar past het nog wel binnen de opzet van Genwiki? Ik mis (behalve een achternaam die toevallig ook in Limburg voorkomt) een duidelijk verband met ons onderzoeksgebied.

Overigens waardeer ik jouw inbreng zeer.

mvg

Loe [13 jun 2008 08:29 Loe Giesen]

Beste Loe,
Een alleszins gerechtvaardigde vraag. Dit deelartikel is om technische redenen zelfstandig gemaakt. Het maakte tot gisteren deel uit van het hoofdartikel Welschen, waar het wel een organische plaats had, maar droeg bij tot de overschrijding van de omvang van dat artikel ('voor sommige verouderde browsers' althans). Daarop besloot ik het af te splitsen, temeer omdat de inhoud dit toeliet. Beschouw het dus maar als een forse voetnoot bij dat hoofdartikel, of als een steunartikel als je wilt.
Er bestaat inzoverre een verband met de discussie over de Limburgse Welschens, dat in het verleden wel gepoogd is de buitenlandse, met name Zwitserse Welschens te relateren aan de Limburgse Welschens/Swelsens , zie N. Swelsen, . ..... Die pogingen heb ik zelf sterk bestreden, vandaar dat ik nieuwe vermeende zulke dwarsverbanden nu eigenlijk voor wil zijn.
Overigens is de geografische verspreiding van deze familienaam wel een uitgangspunt bij het hoofdarftikel Welschen. Ik wil daar graag via saillante punten een beeld van schetsen. Dit is er zo een.
Het probleem zit eerder in de gewenste categorisatie van het deelartikel. Ik zal daar in de alfabetische index een desbetreffend merkteken aan toevoegen. AJW 13 jun 2008 15:08 (CEST)