Overleg:Template Stad en Land

Uit Genealogie Limburg Wiki

DTB en BS als aparte hoofdkop vind ik wat raar, dit valt toch onder bronnen lijkt mij? Wat ook gestructureerd vermeld zou moeten worden, is waar wanneer welke onderdelen (gehuchten en wijken) onder vielen.

Bijv. in schematische vorm: welk gehucht onder welke parochies in welke periode (en onder welk bisdom die parochie in welke periode viel evt. erbij).

Gemeentelijke fusies ook schematisch opnemen met jaartal, onder welk graafschap/hertogdom/land viel de plaats in welke periode, enz.

Helaas heb ik zelf nauwelijks tijd om hierin mee te denken.... Wil Brassé 20 sep 2006 22:37 (CEST)


Beste Wil,

Omdat veel (beginnende) genealogen vooral op zoek zijn naar DTB en BS had ik deze vooraan apart geplaatst onder een aparte kop, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat die feitelijk onder Bronnen horen. Misschien moeten we gewoon beter kijken of we dan binnen de sectie Bronnen wat ordening kunnen houden en DTB en BS daar onderbrengen. Als ik alle bronnen ga noemen die in bijvoorbeeld mijn Kroniek voorkomen, krijg je een flinke waslijst. Ook niet alle bronnen leveren evenveel op. Ik pleit er daarom ook binnen de Bronnen voor om DTB en BS naar voren te halen en daarmee te benadrukken. Ik denk dat we veel bezoekers daar een plezier mee doen.

Ik had de oproep op Yahoo gezet zodat meer mensen alvast mee kunnen denken. Het heeft risico's om nu met slechts enkelen een systeem op te zetten dat (in een open omgeving als Wiki) straks weer helemaal gesloopt wordt door anderen. Daarvoor is het toch allemaal teveel werk.

Veel over gemeentelijke herindeling staat al op Wikipedia: [1]

Loe